onderhoudsgeld kinderen

onderhoudsgeld kinderen

In de wet staat dat iedere ouder “naar evenredigheid van zijn of haar middelen dient te zorgen voor de kinderen”. Maar hoeveel is dat dan? En wat dient er met het onderhoudsgeld betaald te worden?

Er is geen eenduidig antwoord op deze vragen. Dat is ook meteen de reden dat er zoveel discussie bestaat omtrent onderhoudsgeld voor kinderen. Er zijn wel een aantal wettelijke criteria waarmee rekening wordt gehouden bij de berekening ervan. Zo zijn de inkomsten van beide ouders en de verblijfsregeling van het kind cruciaal. Elke situatie is echter uniek, zodat elke berekening op maat dient te gebeuren. Heeft u reeds een vonnis met de bepaling van een onderhoudsgeld maar zijn er gewijzigde omstandigheden, kan u steeds om een wijziging van het onderhoudsgeld verzoeken.

moet er altijd onderhoudsgeld betaald worden

Neen, dat hangt af van diverse factoren. Hoeveel verdienen beide ouders? Waar verblijft het kind? Wie ontvangt het kindergeld enz.

moet er bij een week-week regeling nooit onderhoudsgeld betaald worden

Dat hangt er vanaf, er wordt zowel naar de inkomsten van beide ouders als naar de verblijfsregeling van de kinderen gekeken. Het is dus zeker niet zo dat bij een week-week nooit onderhoudsgeld voor de kinderen betaald dient te worden. Als de inkomsten van beide ouders erg uit elkaar liggen, is dat zeker nog mogelijk.

Waarom Geerdens & Loos Advocaten?

  • Eerst luisteren wij naar u en uw probleemstelling.
  • Wij gaan daar waar andere kantoren afhaken.
  • Elk geschil is uniek en verdient alleen al daarom een eigen benadering en onze volledige aandacht.
  • U krijgt dan ook de persoonlijke bijstand die u en uw probleem verdienen.

Juridische hulp of advies nodig?

Contacteer ons vandaag nog. Bij ons bent u geen nummer, maar een client die wij persoonlijk kennen. Wij zoeken samen met u naar een creatieve oplossing hoe moeilijk uw geschil ook lijkt te zijn.

Linkhoutstraat 123
3560 Lummen

013 29 30 01

info@advolummen.be

Cookies laten u deze website vlot gebruiken. Deze cookies verzamelen geen persoonsgegevens. Meer informatie