Twee Nederlandse broers van 22 en 24 jaar zijn dinsdag in Hasselt veroordeeld tot een werkstraf van elk 100 uur en 300 euro boete effectief. Als ze de straf niet binnen het jaar uitvoeren, moeten ze alsnog acht maanden naar de gevangenis.

Op 16 februari 2014 kregen ze het aan de stok met een Lummens koppel aan de Versuz in Hasselt. Het was rond 4 uur toen er onenigheid in de wachtrij aan de frituur van de discotheek ontstond. De Nederlanders, die in Lanaken wonen, wachtten hun beurt niet af en kregen daarbij een opmerking van het koppel van nu 40 en 41 jaar. De portiers moesten uiteindelijk tussenkomen om de gemoederen te bedaren. Toen de Lummenaren naar hun auto wandelden, doken de broers weer op en deelden de man enkele karatetrappen uit.

Het slachtoffer liep een complexe breuk aan het onderbeen en de enkel op. Drie operaties waren het gevolg, net als grote problemen bij het sporten wat de man zijn passie was. Hij was drie maanden werkonbekwaam. De verdachten, die bekendstaan als vechtersbazen, probeerden in de rechtbank nog te stellen dat zij het slachtoffer waren, maar de bewijzen waren duidelijk voor de rechter. Aan de man moeten ze een schadevergoeding van ruim 15.000 euro betalen. Samen met de gerechtskosten, boete en rechtsplegingsvergoeding loopt de rekening voor hun knokpartij en uitje naar de Versuz op tot meer dan 20.100 euro.

Lees online

Waarom Advocatenkantoor Steve Geerdens?

  • Eerst luisteren wij naar u en uw probleemstelling. 
  • Wij gaan daar waar andere kantoren afhaken. 
  • Elk geschil is uniek en verdient alleen al daarom een eigen benadering en onze volledige aandacht.
  • U krijgt dan ook de persoonlijke bijstand die u en uw probleem verdienen.

Contacteer ons vandaag nog!

Linkhoutstraat 123
3560 Lummen

013 29 30 01

geerdens@advolummen.be

Cookies laten u deze website vlot gebruiken. Deze cookies verzamelen geen persoonsgegevens. Meer informatie