Vader verliest kunstgebit bij vechtpartij met drugsverslaafde zoon

Hasselt - Een 37-jarige Halenaar heeft zich woensdag in de rechtbank moeten verantwoorden voor agressie tegenover zijn familie. De man kon de opmerkingen over zijn drugsverslaving niet appreciëren. Hij gaf zijn zus klappen in het gezicht en sloeg het kunstgebit van zijn vader uit de mond.

De beklaagde heeft al een lange geschiedenis in de rechtbank. Meerdere keren moest hij al verschijnen voor drugsdelicten en voor verkeersovertredingen. Telkens stuurde de dertiger zijn kat. De zitting van woensdag vormde daar geen uitzondering op. Advocaat Steve Geerdens schetste namens de familie geen fraai beeld van de verdachte. “Hij en zijn partner leven in marginale omstandigheden als gevolg van een drugsverslaving. De grootouders en zijn zus maken zich zorgen over de minderjarige kinderen van het koppel. Die bezorgdheid valt telkens in slechte aarde bij de betichte.

Zo ook op 17 juni 2019. Er vielen harde woorden, maar ook klappen. De vader kreeg een vuistslag in zijn gezicht en verloor zijn kunstgebit. Hij kwam ten val en kreeg trappen. De zus deelde ook in de klappen toen ze haar vader te hulp schoot. Bij een slag in haar gezicht hoorde ze haar neus kraken. Een neusbreuk was het resultaat. Ze vraagt 5.500 euro schadevergoeding. De vader van de betichte eist 626 euro, de moeder 500 euro.” De Halenaar trekt geen lering uit het verleden. Intussen staat hij geseind voor arrestatie voor een ander verhoor. “Het houdt niet op”, sprak de procureur die eraan toevoegde dat de partner evenmin een heilige is. Hij vorderde twaalf maanden cel en een geldboete. “Zijt daar maar eens kind van”, sprak de rechter haar ongerustheid uit. Vonnis op 16 december.

Lees online

Waarom Advocatenkantoor Steve Geerdens?

  • Eerst luisteren wij naar u en uw probleemstelling. 
  • Wij gaan daar waar andere kantoren afhaken. 
  • Elk geschil is uniek en verdient alleen al daarom een eigen benadering en onze volledige aandacht.
  • U krijgt dan ook de persoonlijke bijstand die u en uw probleem verdienen.

Contacteer ons vandaag nog!

Linkhoutstraat 123
3560 Lummen

013 29 30 01

geerdens@advolummen.be

Cookies laten u deze website vlot gebruiken. Deze cookies verzamelen geen persoonsgegevens. Meer informatie