Een 49-jarige Zonhovenaar moest woensdag in de correctionele rechtbank verschijnen voor agressie tegenover zijn gezin en de politie. De dronken man liet zelfs zijn twee herdershonden los op de agenten.

De veertiger moest voor twee feiten voor de rechtbank verschijnen. Een eerste keer ging hij op 30 augustus 2016 door het lint. Na een avondje biljarten moest zijn vrouw het ontgelden. De dronken man trakteerde haar op vuistslagen. De meerderjarige zoon kon erger voorkomen en wist de politie te bellen. Bij aankomst van de inspecteurs liet de betichte zijn twee herdershonden op hen los, die weliswaar rustig bleven.

Op 27 februari dit jaar had hij er weer een zware biljartavond met twee Duvels en zes Jupilers opzitten. Zijn vrouw was tegen zijn zin afwezig, waarna de man zich richtte op de 15-jarige dochter. Er sneuvelden glazen en een plafondlamp. Hij dreigde er zelfs mee het meisje te onthoofden als ze haar gsm niet neerlegde. Weer was het de zoon die de gemoederen wist te bedaren. Toen de politie arriveerde, sloeg de dronkaard opnieuw tilt en verkocht hij een agent meerdere vuistslagen.

“Hij moet van de drank afblijven. Ik vraag een jaar cel met uitstel op voorwaarde dat hij zich laat begeleiden voor zijn alcoholprobleem”, aldus de procureur. De verdachte betwistte de feiten niet. “Ik weet er alleen niets meer van. Door mijn hersenbloeding in 2014.”

Zijn advocaat Steve Geerdens vroeg opschorting van straf onder voorwaarden. Het koppel is vandaag nog altijd samen. De vrouw stelde zich geen burgerlijke partij. Vonnis op 24 april.

Lees online

Waarom Advocatenkantoor Steve Geerdens?

  • Eerst luisteren wij naar u en uw probleemstelling. 
  • Wij gaan daar waar andere kantoren afhaken. 
  • Elk geschil is uniek en verdient alleen al daarom een eigen benadering en onze volledige aandacht.
  • U krijgt dan ook de persoonlijke bijstand die u en uw probleem verdienen.

Contacteer ons vandaag nog!

Linkhoutstraat 123
3560 Lummen

013 29 30 01

geerdens@advolummen.be

Cookies laten u deze website vlot gebruiken. Deze cookies verzamelen geen persoonsgegevens. Meer informatie