Een schadevergoeding van liefst 1,2 miljoen euro. Dat vraagt Yadigar S. uit Donk (Herk-de-Stad) van haar ex Serdar T. (39), die op 7 oktober 2014 zes kogels op haar afvuurde. De vrouw overleefde de schietpartij maar doorstaat vier jaar later nog altijd helse pijnen. Verplaatsen kan ze zich enkel in een rolstoel of met een rollator. Serdar T. zit in de cel. In Hasselt kreeg hij eerder 12 jaar maar vreemd genoeg is die celstraf in beroep op vraag van het slachtoffer teruggebracht tot 8 jaar. “Om voor de kinderen te zorgen”, luidt haar verklaring.

Yadigar S. en Serdar T., ouders van twee kinderen, zaten in een echtscheidingsprocedure die eind 2014 dramatisch escaleerde. De man kon de breuk niet verteren en probeerde nog altijd controle over de vrouw uit te oefenen. Toen Yadigar een weekend naar het buitenland trok om te herbronnen en als smoes zei dat ze in het ziekenhuis lag, ontplofte hij. Toen ze weer thuiskwam, nam Serdar zijn kinderen mee in de auto en zette het op een drinken in het Luikse.

Niets gemerkt

Rond 0.30 uur reed hij naar haar huis in Donk. Na een discussie vuurde hij zes kogels af op zijn ex, die aan de voordeur stond. Ze kreeg drie kogels in haar benen en drie in haar bovenlichaam. De twee kinderen lagen in de auto te slapen en merkten niets van de schietpartij.

Trieste situatie

Yadigar S. is sinds de schietpartij voor het leven getekend. Haar advocaat Steve Geerdens schetste vrijdag in de Hasseltse correctionele rechtbank de trieste situatie van de vrouw. “Zowel ’s morgens als ’s avonds komt er een thuisverpleger langs die haar helpt aankleden. Hij verzorgt haar en dient haar medicatie toe. Tot vier keer per week gaat ze naar de kinesist. Haar rechterarm en benen zijn fel verzwakt. Er is nog een lange revalidatie nodig om de coördinatie van haar spieren te optimaliseren en de zenuwpijnen te minimaliseren. Ze zal met de zware pijn moeten leren leven. Verplaatsen kan ze zich nog nauwelijks. Mijn cliënte voelt zich gevangen in haar eigen woning. Ze heeft een zeer laag zelfvertrouwen en dat straalt uit op de kinderen die haar continu moeten helpen. De kinderen worden opgevolgd door een kinderpsychiater en een team van psychologen”, zegt Geerdens. 

 
Steve Geerdens advocaat slachtoffer “Mijn cliënte voelt zich gevangen in haar eigen woning. De kinderen moeten haar continu helpen”
Blijft de vraag of de vrouw ooit iets zal zien van de 1,2 miljoen euro die ze van haar ex eist. De man bezit nauwelijks iets. Wel kan ze terugvallen op een vergoeding van maximum 125.000 euro via het Slachtofferfonds.

Meer duidelijkheid

De verdediging van Serdar T. stelt zich de vraag waarom de kinderen betrokken worden in de schadevergoeding. “De vrouw is toch het slachtoffer?” De advocaat van T. vroeg om enkele zaken te herzien.

Op een vonnis is het sowieso nog even wachten. De rechter wil immers meer duidelijkheid over enkele schadeposten. Een tussenvonnis volgt op 4 januari, het definitieve vonnis is wellicht pas voor over enkele maanden.

Lees online

Waarom Advocatenkantoor Steve Geerdens?

  • Eerst luisteren wij naar u en uw probleemstelling. 
  • Wij gaan daar waar andere kantoren afhaken. 
  • Elk geschil is uniek en verdient alleen al daarom een eigen benadering en onze volledige aandacht.
  • U krijgt dan ook de persoonlijke bijstand die u en uw probleem verdienen.

Contacteer ons vandaag nog!

Linkhoutstraat 123
3560 Lummen

013 29 30 01

geerdens@advolummen.be

Cookies laten u deze website vlot gebruiken. Deze cookies verzamelen geen persoonsgegevens. Meer informatie