Davy Simons (31) is ook door het hof van beroep veroordeeld tot het betalen van een schadevergoeding van 1,63 miljoen euro aan zijn ex-vriendin Didi Swiers (26). In 2012 schoot de Houthalenaar drie kogels in haar hoofd nadat ze hem dumpte. Simons drong aan op een nieuw onderzoek van Swiers omdat er foto’s van de vrouw in Ibiza en in de Versuz op sociale media opdoken. “Momentopnames in een pose die nietszeggend zijn over de realiteit”, aldus het hof.

Terug naar 23 juli 2012. Op die dag joeg de Houthalenaar het toen 19-jarige meisje nabij een interimkantoor op de Genkersteenweg in Hasselt drie kogels door het hoofd. Hij kon het niet verkroppen dat zijn knappe vriendin een einde maakte aan hun relatie. Als bij wonder overleefde het tienermeisje de moordpoging. Het kwam Simons in april 2014 voor het hof van assisen in Tongeren op 25 jaar cel te staan. Nu bijna acht jaar later kampt het meisje nog altijd met de gevolgen van de schietpartij. Ze heeft een blijvende arbeidsongeschiktheid van 95 %. “De toestand is vandaag nog altijd status quo. Door de opgelopen hersenschade lijdt ze aan tunnelzicht. Werken, autorijden, fietsen en winkelen lukken niet. Ook zijn er grote problemen met haar korte termijngeheugen”, schetst haar advocaat Steve Geerdens. Didi’s droom om F-16-pilote te worden, moest ze noodgedwongen opbergen.

1.000 euro ontvangen

Swiers heeft tot op vandaag amper al iets geld van de schadevergoeding gezien. “Simons heeft haar nog geen 1.000 euro betaald”, weet Geerdens. In de hoop zijn schadevergoeding flink naar beneden te halen, kwam de schutter aandraven met foto’s van zijn ex waarop ze in de Versuz en in Ibiza te zien is. Het meisje had volgens hem de wetsdokter wat voorgelogen en haar situatie zou verbeterd zijn waardoor hij de aanstelling van een nieuwe deskundige vorderde voor een extra onderzoek. Het hof ging hier niet op in. “Dat Didi sneller vermoeid is, sluit een bezoek aan de discotheek niet uit omdat ze overdag ook rust kan nemen. Ook blijkt niet uit de foto’s dat ze op een normale fiets kan rijden. Bovendien sluit het eerder onderzoek evenmin nergens een vakantie uit. De bijgebrachte foto’s zijn momentopnames in een pose die nietszeggend is over de realiteit”, aldus het arrest.

Slachtofferfonds

Het verdict voor Simons blijft een schadevergoeding van ruim 1,6 miljoen euro. Of Swiers die som ooit zal zien, valt sterk te betwijfelen gezien de beperkte financiële middelen van de schutter. Wel kan ze na een procedureslag nog aankloppen bij het Slachtofferfonds voor een bedrag dat circa een tiende bedraagt van de toegekende schadevergoeding. “Hoe dan ook is mijn cliënte erg tevreden met het tussengekomen arrest. Meer dan 8 jaar na de verschrikkelijke feiten, is er eindelijk erkenning voor het onnoemelijke leed. Het hof bevestigde integraal het bestaan van de immense schade die haar jonge leven heeft verwoest”, besluit een tevreden advocaat Steve Geerdens. Over het bedrag dat Simons aan de ouders van Didi moet, buigt het hof zich op 22 september.

Lees online

Waarom Advocatenkantoor Steve Geerdens?

  • Eerst luisteren wij naar u en uw probleemstelling. 
  • Wij gaan daar waar andere kantoren afhaken. 
  • Elk geschil is uniek en verdient alleen al daarom een eigen benadering en onze volledige aandacht.
  • U krijgt dan ook de persoonlijke bijstand die u en uw probleem verdienen.

Contacteer ons vandaag nog!

Linkhoutstraat 123
3560 Lummen

013 29 30 01

geerdens@advolummen.be

Cookies laten u deze website vlot gebruiken. Deze cookies verzamelen geen persoonsgegevens. Meer informatie