Coca-Cola is vandaag veroordeeld tot het betalen van een voorlopige voorschot van 4.000 euro aan een 34-jarige Diepenbeekse vrouw. Die raakte vergiftigd nadat ze van een flesje Chaudfontaine waterzinkchloride binnen kreeg.

De burgerlijke rechtbank heeft naast de voorlopige voorschot ook een gerechtsarts aangesteld die moet bepalen wat de eventuele later opgelopen schade is en hoeveel schade het ongeboren dochtertje van de vrouw destijds tijdens de zwangerschap heeft opgelopen door de vergiftiging.

De 34-jarige vrouw dronk op 4 januari 2013 op haar werk van een flesje Chaudfontaine, dat ze van bij haar ouders thuis had meegenomen. Door de inname van de stof waren haar maag en gal aangetast omdat de organen derdegraadsbrandwonden vertoonden. Ze moesten verwijderd worden. De slokdarm liep tweedegraadsbrandwonden op. De zwangerschap van de vrouw indertijd kwam niet in gevaar. Naar eigen zeggen kreeg ze als enige vergoeding een nieuw flesje Chaudfontaine.

Haar raadsman Steve Geerdens vroeg een voorlopige schadevergoeding van 4.000 euro en de aanstelling van een deskundige. Voor de schadeclaim verwees advocaat Geerdens naar de wet op de productaansprakelijkheid, die vraag wordt nu dus ingewilligd.

Volgens raadsman Jan Swennen van de tegenpartij stond het vast dat het flesje uit de fabriek kwam en dat er zinkchloride in zat, maar de vervuiling kon niet in de fabriek gebeurd zijn gezien de zeer strenge controles met veelvuldige staalnames. Volgens het bedrijf moet er iets verkeerd gegaan zijn tussen de productie en het drinken.

Lees online

Waarom Advocatenkantoor Steve Geerdens?

  • Eerst luisteren wij naar u en uw probleemstelling. 
  • Wij gaan daar waar andere kantoren afhaken. 
  • Elk geschil is uniek en verdient alleen al daarom een eigen benadering en onze volledige aandacht.
  • U krijgt dan ook de persoonlijke bijstand die u en uw probleem verdienen.

Contacteer ons vandaag nog!

Linkhoutstraat 123
3560 Lummen

013 29 30 01

geerdens@advolummen.be

Cookies laten u deze website vlot gebruiken. Deze cookies verzamelen geen persoonsgegevens. Meer informatie