Twee Nederlandse broers van 21 en 23 jaar moeten elk vrezen voor 8 maanden cel nadat ze op 16 februari 2014 betrokken waren in een zware vechtpartij aan de Versuz in Hasselt.

Het was rond 4 uur toen er onenigheid in de wachtrij aan de frituur van de discotheek ontstond. De Nederlanders wachtten hun beurt niet af en kregen daarbij een opmerking van een Lummens koppel van nu 39 en 40 jaar. De portiers moesten uiteindelijk tussenkomen om de gemoederen te bedaren. Toen de Lummenaren naar hun auto wandelden, doken de verdachten weer op en deelden de man enkele karatetrappen uit. De veertiger liep een complexe breuk aan het onderbeen en de enkel op. Drie operaties waren het gevolg, net als grote problemen bij het sporten wat de man zijn passie was.

Hij vraagt 18.000 euro schadevergoeding, zijn echtgenote 620 euro. “Het is storend dat de betichten blijven ontkennen. Nochtans is er de herkenning door de slachtoffers, had een van de broers kwetsuren aan zijn hand en wisten de portiers de gevluchte broers te vatten aan een fietstunnel”, sprak advocaat Steve Geerdens. De procureur achtte de feiten bewezen en wees er op dat een van de verdachten eerder al geseind stond voor geweld en veroordeeld is voor drugsdelicten. Vervelend voor de verdediging die daarvoor nog gepleit had over een blanco strafblad. De rechter greep finaal in en heeft de persoonlijke verschijning van het duo gevraagd. Wordt vervolgd op 12 december.

Lees online

Waarom Advocatenkantoor Steve Geerdens?

  • Eerst luisteren wij naar u en uw probleemstelling. 
  • Wij gaan daar waar andere kantoren afhaken. 
  • Elk geschil is uniek en verdient alleen al daarom een eigen benadering en onze volledige aandacht.
  • U krijgt dan ook de persoonlijke bijstand die u en uw probleem verdienen.

Contacteer ons vandaag nog!

Linkhoutstraat 123
3560 Lummen

013 29 30 01

geerdens@advolummen.be

Cookies laten u deze website vlot gebruiken. Deze cookies verzamelen geen persoonsgegevens. Meer informatie