Zes jaar cel gevraagd voor zes messteken bij verkeersagressie

BERINGEN - Het openbaar ministerie in Hasselt heeft vrijdag zes jaar cel gevorderd tegen een 34-jarige Beringenaar voor een extreem geval van verkeersagressie. Op 28 januari 2017 stak de verdachte een man uit Deinze liefst zes keer met een uitbeenmes na een aanrijding in Houthalen-Helchteren. Een uithaal trof het slachtoffer 7 cm diep in de borststreek en schampte af op een rib.
De feiten speelden zich die zaterdagavond rond 23 uur af. De Deinzenaar was met zijn gezin op weg naar huis na een verblijf in het vakantiepark Molenheide. Op de Grote Baan in Helchteren stak de verdachte de familie voorbij en daarbij sneuvelde een zijspiegel. De West-Vlaming en zijn vrouw reden achter de andere auto aan om de nummerplaat te noteren. Niet veel later stopte de wagen op de parking van een bar. De West-Vlaming stapte uit om de zaak te kunnen regelen.

1,74 promille

Vanaf dan verschillen de versies van de Beringenaar en de Deinzenaar. Volgens de verdachte kwam de West-Vlaming op zijn passagier afgestapt en gaf hem een klap. “Vier tanden zijn er kapot geslagen.” Vervolgens stapte de Beringenaar uit en incasseerde naar eigen zeggen een klap. “Ik viel bewusteloos op de grond. Even later haalde ik een mes uit de wagen om me te verdedigen”, zei de betichte die 1,74 promille alcohol en cannabissporen in het bloed had. Advocaat Filip Van Hende nam het op voor het slachtoffer en zag het anders. Hij verwees daarbij naar de verklaring van een objectieve getuige: de vrouw in de bar. “Mijn cliënt ging naar de passagier. Al snel kwam het tot een mondelinge discussie. De bestuurder kwam bijna onmiddellijk uit de wagen en haalde een mes uit de achterzak en stak meerdere keren zonder zelf ook maar een klap te krijgen. Zelfs toen het slachtoffer op de grond lag, deelde hij nog messteken uit.”

Intentie tot doden

In totaal raakte de dader het slachtoffer zes keren. “Hij heeft driest en fors uitgehaald. Het was een koude januariavond en men had veel kledij aan. Toch raakte hij de man zes keer in het lichaam. Gezien zijn blanco strafblad en medewerking aan het onderzoek vraag ik zes jaar cel voor poging doodslag ”, aldus de procureur die ook verwees naar de verklaring van de objectieve getuige. Voor de Lummense raadsman Steve Geerdens was er geen intentie tot doden, maar wel van het toebrengen van slagen en verwondingen. “Men dikt het dossier aan. Er is enkel sprake van lichte oppervlakkige verwondingen. Mijn cliënt, die wel degelijk ook verwond was, had nooit de intentie om de man te doden. Bovendien was het mes deels met tape ingewikkeld waardoor het lemmet veel kleiner was. Als hij wou doden, had hij de tape wel verwijderd. Bovendien is het slachtoffer niet zonder zonde. Hij gaat verhaal zoeken”, aldus de advocaat die zich vragen stelde bij de verklaring van de getuige uit de meedrinkzaak. “Ze heeft daar geen Fanta’s gedronken he. De getuige kan onder invloed geweest zijn. Ik had gehoopt op een werkstraf of straf met uitstel. Misschien is het goed om de getuige hier voor de rechtbank te horen gezien de vordering van zes jaar.” Vonnis op 17 juli.

Lees online

Waarom Advocatenkantoor Steve Geerdens?

  • Eerst luisteren wij naar u en uw probleemstelling. 
  • Wij gaan daar waar andere kantoren afhaken. 
  • Elk geschil is uniek en verdient alleen al daarom een eigen benadering en onze volledige aandacht.
  • U krijgt dan ook de persoonlijke bijstand die u en uw probleem verdienen.

Contacteer ons vandaag nog!

Linkhoutstraat 123
3560 Lummen

013 29 30 01

geerdens@advolummen.be

Cookies laten u deze website vlot gebruiken. Deze cookies verzamelen geen persoonsgegevens. Meer informatie