Twee 19-jarigen hebben zich woensdag voor de Hasseltse rechtbank moeten verantwoorden voor agressie op de trein en een gewelddadige diefstal. Ze kregen het aan de stok met een conducteur omdat ze geen treinticket op zak hadden. Ze riskeren straffen van 4 tot 4,5 jaar.

Het incident gebeurde op 19 februari dit jaar op de trein tussen Hasselt en Mol. De twee reizigers uit Heusden-Zolder en Nederland hadden geen vervoersbewijs bij, waardoor het tot een schermutseling kwam met de conducteur bij het station van Beringen. “Ik heb geen vervoerbewijs nodig. Ik ben gangster voor het leven”, riep de Nederlandse verdachte naar de NMBS-werknemer. De twee haalden tijdens de knokpartij een aardappelmesje en een Engelse sleutel boven. De jonge agressievelingen grepen de conducteur bij de keel en trakteerden hem op enkele klappen. Met de hulp van enkele passagiers en met veel moeite konden ze de jongeren naar buiten duwen in het station van Beringen. De twee sloegen op de vlucht richting een bos, maar niet zonder eerst nog een ruit van een wagon in te kloppen. Niet veel later kon de politie ze oppakken. De conducteur was een week werkonbekwaam en sukkelt met een posttraumatisch stresssyndroom. Het openbaar ministerie vorderde drie jaar cel voor elk met de mogelijkheid om een deel met uitstel op te leggen.

Diefstal in Spar

Daarnaast moest het aangehouden duo nog verschijnen voor diefstal met geweld in de Spar van Lommel. Op 15 juni 2020 ging de jongen uit Heusden-Zolder er aan de haal met twee frisdrankpakjes Capri Sun. Meteen ging de winkeluitbater hem achterna. Buiten, waar de Nederlander met zijn scooter stond te wachten, kwam het tot een vechtpartij met meerdere omstaanders. De verdachten sloegen onder meer met hun motorhelm. Een vrouw ging daarbij tegen de grond. Hiervoor is nog eens 1 jaar cel extra voor de Nederlander en 18 maanden voor zijn kompaan gevraagd. Advocaten Steve Geerdens en Laurens Liebens schrokken van de strafvordering. Als argumenten pro hun cliënten wezen ze naar hun jonge leeftijd, blanco strafblad en moeilijke jeugd. “Niet om hem goed te praten, maar wel om alles te kaderen.” Ze vroegen om de jongeren een werkstraf of een straf met uitstel op te leggen. Vonnis op 7 september.

Lees online

Waarom Advocatenkantoor Steve Geerdens?

  • Eerst luisteren wij naar u en uw probleemstelling. 
  • Wij gaan daar waar andere kantoren afhaken. 
  • Elk geschil is uniek en verdient alleen al daarom een eigen benadering en onze volledige aandacht.
  • U krijgt dan ook de persoonlijke bijstand die u en uw probleem verdienen.

Contacteer ons vandaag nog!

Linkhoutstraat 123
3560 Lummen

013 29 30 01

geerdens@advolummen.be

Cookies laten u deze website vlot gebruiken. Deze cookies verzamelen geen persoonsgegevens. Meer informatie